Toimitus
Ikkuna ulkomaille
Mappi Ö
Oppilaskunta

Maila- ja pienpelit ”amiksessa”

Teksti: Joni Koskimäki

Liikunnasta kiinnostuneilla opiskelijoilla on ollut mahdollisuus valita vaihtoviikolle täysin liikkumiseen keskittyvä kurssi Suupohjan ammatti-instituutissa. Kurssin nimi on ”Maila- ja pienpelit” ja opettajina eri lajeissa toimivat Arto Ainikkamäki ja Jorma Vesala. Kurssin sisältö on melko monipuolinen ja hyvin suunniteltu. Tutustutaan perinteisiin lajeihin, kuten sählyyn, ja aivan uusiakin lajeja päästään kokeilemaan, esimerkkinä tchoukball.

Kurssilla liikutaan koko päivä, aamut aloitetaan klo 8.00 ja päivä loppuu ensimmäisinä päivinä noin klo 15.00, mutta päivät lyhenevät loppuviikkoa kohti mentäessä. Perjantaina onkin koulua vain muutama tunti ja se vietetään turnauksia pelattaessa, mikä on hieno lopetus kurssille. Ruokailu on noin puolenpäivän tienoilla ja suositellaan käydä syömässä ammattikoululla, mutta voi käydä myös yhteiskoululla.  Liikkuminen saattaa tuntua rankalta ja lihakset olla kipeitä jos ei normaalisti liiku paljon. Kurssi sisältää myös lajeja joissa juoksu ei ole tärkeintä, kuten keilaus. Iloinen ja ennakkoluuloton asenne uusia lajeja kohtaan ovat avainsanat valitessasi tämän kurssin. Lajit vaihtelevat melko paljon ja joka päivälle on jotain ihan uutta luvassa. Tuntia aloitettaessa kertovat opettajat ensin mistä on kyse ja kuinka pitäisi pelata.

Itselleni jäi kurssista mieleen uudet lajit ja rento meininki jokaisessa lajissa. Tämä on helppo valinta vaihtoviikolle, jos haluaa vain liikkua ja viettää viikon ilman läksyjä. Kurssista eivät saa arvosanaa muut kuin ammattikoulun oppilaat, Kauhajoen lukiolaiset ja muualta tulleet saavat siitä vain suoritus merkinnän todistukseensa. Liikunnasta kiinnostuneet, tämä on kurssi teille.